Voelt u zich slechter door magnesium?

Voelt u zich slechter door magnesium?

Zoals u weet, beschouwen wij magnesium als een van de belangrijkste mineralen voor het behoud van een goede gezondheid. Helaas zijn sommige mensen er zo slecht aan toe, dat magnesiumsupplementen hun gezondheid nog verder kunnen verslechteren. Als u magnesium wilt gebruiken in nuttige doses, moet u rekening houden met andere factoren die uw gezondheid beïnvloeden. Daar gaan we vandaag dieper op in.

Dr. Carolyn Dean: het woord is aan u

Wanneer mensen medicijnen of supplementen nemen, doen zij dat in de verwachting dat zij zich daardoor beter zullen gaan voelen. Met de hand op het hart weten wij dat dit niet altijd opgaat voor geneesmiddelen, maar hoe zit het met supplementen?

Omdat ik een groot voorstander ben van magnesiumsupplementen, vooral de pico-ionische oplossing ReMagdie ik heb ontwikkeld en aan veel mensen aanbeveel, krijg ik soms feedback dat sommige mensen zich er slechter door voelen. Soms hebben zij symptomen die zij niet kunnen verklaren. Een voorbeeld: “Goedemorgen! Ik heb duidelijke symptomen die wijzen op een magnesiumtekort: krampen, hoofdpijn en spierpijn, en helaas worden deze symptomen na magnesium eerder erger dan beter. Het enige dat is verdwenen, is de onrust. Ik gebruik magnesiumolie en magnesiumcitraat, maar kan niet meer dan 200-300 mg verdragen zonder diarree.

Ongeveer 1 op de 100 mensen kan symptomen ondervinden die zij niet kunnen verklaren. Wat de bijwerking van diarree betreft, raad ik u aan om over te stappen op ReMag, omdat het volledig op celniveau wordt opgenomen en geen laxerende werking heeft. Daarnaast raad ik u aan om dit aan te vullen met ReMyte (multimineraal), een formule met twaalf mineralen die ook volledig in de cellen wordt opgenomen en de schildklier en de bijnieren ondersteunt.

Maar bij “gevoelige” mensen kan zelfs ReMag onverwachte bijwerkingen veroorzaken of de darmen irriteren. Als u chronisch moe bent en last heeft van wat ik de Total Body Meltdown noem (een vicieuze cirkel van slechte gezondheid), zult u zich in het begin waarschijnlijk slechter voelen door magnesiumsupplementen. Zo ja, verlaag dan gewoon de dosis en neem minder ReMag. Verhoog daarna in kleine stappen uw dosis. Doe 5 of 10 druppels ReMag in een liter gezouten water en drink dat de hele dag door, waarbij u de dosis langzaam opvoert.

Hieronder vindt u de 15 meest voorkomende redenen waardoor u zich slechter kunt voelen of denkt te voelen na het innemen van magnesiumsupplementen

Het is niet het magnesium waardoor u zich slechter voelt, maar de manier waarop u het inneemt, andere supplementen die u gebruikt of de gifstoffen die zich in uw lichaam bevinden. Dit betekent niet dat magnesium slecht voor u is. U kunt magnesium en ReMag zien als een voedingsstof waar uw lichaam een tekort en dringend behoefte aan heeft.

Voelt u zich slechter door magnesium?

1. U neemt te weinig

Wanneer mensen zich slechter voelen na het nemen van magnesiumsupplementen, ben ik ervan overtuigd dat de 700-800 enzymsystemen die magnesium nodig vereisen en daar een tekort aan hebben gehad, plotseling worden geactiveerd en behoefte hebben aan meer! Eenvoudig gezegd: magnesiumsupplementatie kan betekenen dat de vraag van uw lichaam naar magnesium juist toeneemt. Zodra iets dat is uitgeblust weer begint te werken, en wij weten dat dit in het bijzonder geldt voor magnesium, kan het lichaam er plotseling juist veel meer behoefte aan krijgen.

Dit betekent echter niet dat u de doses onbeperkt kunt verhogen. Op een gegeven moment zult u het verzadigingspunt bereiken van uw werkelijke behoefte aan magnesium en kunt u uw dosering gaan verlagen.

2. U neemt te veel

U kunt zich ook slechter gaan voelen na inname van ReMag als u er te veel van gebruikt of uw dosering te snel verhoogt. Dit gebeurt meestal wanneer u last hebt van bijniermoeheid of een magnesiumtekort in het algemeen. Iedereen die zich moe of uitgeput voelt, moet langzaam beginnen met welk supplement of medicijn dan ook. Als u een hoge dosis magnesium inneemt terwijl u zich vermoeid voelt, treedt er een groot aantal processen in werking die energie of andere voedingsstoffen vragen waar het uw lichaam aan ontbreekt. Op korte termijn kan dit leiden tot gevoelens van verslechterde gezondheid, angst of depressie. Begin dus langzaam en verhoog de dosis naarmate uw lichaam sterker wordt.

3. U heeft een lage bloeddruk

Een langdurig tekort aan magnesium en andere mineralen leidt tot bijniermoeheid. U hebt misschien wel eens gehoord dat magnesium uw bloeddruk kan verlagen, en dat als uw bloeddruk al laag is, deze door magnesiumsupplementen nog verder kan afnemen. Wanneer u uitgeput bent, is uw autonome zenuwstelsel onvoldoende actief. Dit leidt tot een verlaagde bloeddruk en problemen met de bloedsomloop. Hier is het belangrijk om te beginnen met een kleine dosis magnesiumsupplementen en dit te combineren met andere mineralen en supplementen om de balans in uw lichaam te herstellen.

(Opmerking van de vertaler: in dit geval is het nuttig om tegelijkertijd zoethoutthee of adaptogene kruiden zoals ginseng, valeriaan of ashwagandha te gebruiken.)

4. U gebruikt hartmedicatie

Naarmate uw gezondheid verbetert, worden uw medicijnen “giftig” omdat u ze niet meer nodig heeft. Praat met uw dokter over het gebruik van magnesium om gezondheidscomplicaties te behandelen en uw medicatie te verminderen. Zo helpt magnesium bijvoorbeeld de bloeddruk te verlagen. Als u magnesium en bloeddrukmedicatie tegelijkertijd gebruikt, kan uw bloeddruk te ver dalen. Op een gegeven moment bereikt u het punt waarop u medicijnen niet langer nodig heeft, en dat is een goede zaak. U wordt gezond.

5. Je neemt gefluorideerde medicijnen

Fluoride bindt magnesium. Zelfs als u magnesiumsupplementen neemt, blijft u last hebben van een magnesiumtekort. Onder deze geneesmiddelen vallen bepaalde kalmeringsmiddelen, pijnstillers en cholesterolverlagers.

6. U neemt jodium

Jodium kan in bepaalde situaties de stofwisseling versnellen en hartkloppingen veroorzaken die niets met magnesium te maken hebben. Mensen die jodium innemen zonder dit aan te vullen met voldoende magnesium en selenium, kunnen zelfs last krijgen van jodiumvergiftiging. Zorg er daarom voor dat u altijd een gebalanceerd mineralenprogramma volgt. Mijn multimineralenproduct ReMyte, in combinatie met zeezout voor complexe remineralisatie, is hiervoor de ideale oplossing. Los ReMag, ReMyte en een kwart tot een halve theelepel zeezout op in een liter water en drink dit gedurende de dag.

7. U neemt te veel vitamine D

Laten we eens zien wat er in deze situatie gebeurt. U zult zich eerst geweldig gaan voelen door het magnesium, maar daarna symptomen van een magnesiumtekort gaan ervaren door het innemen van een hooggedoseerd vitamine D-supplement. Magnesium is nodig om vitamine D om te zetten van de inactieve vorm in de actieve vorm en voor diverse andere acties in het vitamine D-metabolisme. Dit betekent dat als u de hoge doses vitamine D neemt die door de meeste artsen worden aanbevolen, evenals door mensen van wie u helemaal geen medisch advies zou moeten krijgen, u weer last kunt krijgen van een magnesiumtekort zonder dat u weet waarom. Alles boven 1.000-2.000 IU per dag geldt als een hoge dosis vitamine D voor supplementen.

8. U neemt te veel calcium

Calcium vermindert de opname van magnesium en kan gevaarlijk zijn, omdat het hartziekten bij vrouwen veroorzaakt. Ik raad u aan om geen andere calciumsupplementen te nemen dan ReCalcia, dat perfect opneembaar is. Een kleine dosis van ongeveer 300-600 mg volstaat daarbij.

9. U neemt magnesium en raakt uitgedroogd

De oorzaak van uitdroging is meestal een tekort aan andere mineralen en elementen. Overweeg om zeezout van goede kwaliteit toe te voegen aan al het water dat u drinkt.

10. Magnesium dringt uw cellen binnen en ontgift chemische stoffen en zware metalen

Soms kan dit aanvoelen als een genezende reactie. Symptomen zijn een toename van spierpijn, gewrichtspijn en zelfs huiduitslag. Daarom begint u langzaam met ReMag en verhoogt u geleidelijk de dosis naarmate uw cellen ontgiften en efficiënter gaan werken.

11. U heeft last van het prikkelbare-darmsyndroom of andere darmproblemená

Magnesium veroorzaakt spierontspanningen die tot diarree kunnen leiden. Heeft u al last van diarree, dan kunnen magnesiumsupplementen dit verergeren. Ook het ontgiften van zware metalen (punt 10) kan diarree veroorzaken, omdat het lichaam deze stoffen simpelweg kwijt wil.

12. U neemt ongeschikte vormen van magnesium. Ook hier raad ik het uitstekend opneembare ReMag aan.

13. U neemt hoge doses magnesium en krijgt niet genoeg calcium binnen via uw voeding

Ik heb het in dit punt over de noodzaak om magnesium en calcium in balans te houden. De verhouding tussen magnesium en calcium moet ongeveer 1:1 zijn, waarbij calcium niet uit supplementen, maar enkel uit voeding moet worden gehaald. Veel mensen volgen tegenwoordig echter een zuivelvrij dieet en hebben daardoor een tekort aan calcium. Als u vanwege lactose-intolerantie een zuivelvrij dieet volgt, probeer dan yoghurt of karnemelk. Als u een hekel hebt aan zuivelproducten in het algemeen, drink dan bouillon. Wenst u het calciumgehalte in uw dieet niet te veranderen, gebruik dan vooral ReCalcia.

14. U neemt schildkliermedicatie en voelt plotseling dat u symptomen van overdosering heeft (verhoogde hartslag, heet gevoel, hyperactiviteit)

Magnesium kan uw schildklier “wakker maken” waardoor deze weer de eigen hormonen gaat produceren en u geen medicatie meer nodig heeft. Zoek een ervaren arts en probeer met diens medewerking langzaam van de medicijnen af te komen. Hetzelfde kan bereikt worden met ReMyte, dat ik aanbeveel om de schildklierfunctie ote herstellen. ReMyte bevat twaalf mineralen die de schildklier ondersteunen.

15. Uw immuunsysteem wordt sterker en probeert gisten uit uw lichaam te verwijderen.

Als u last van gistovergroei heeft en uw pas geactiveerde immuunsysteem worstelt om dit onder controle te krijgen, kunt u een Herxheimer-reactie ervaren. U kunt last krijgen van huiduitslag, een jeukende huid, jeukende oren, dikke tong, veranderingen in de stoelgang of vaginitis. Lees mijn boek ReSet The Yeast Connection om te leren hoe u mijn Yeast Detox Protocol kunt toepassen.

Dr. Carolyn Dean

Let op!
Deze pagina's zijn alleen ter informatie en mogen niet gebruikt worden als vervanging voor medisch advies.
Categorie

Snelkoppelingen
Disclaimer
We behandelen, diagnosticeren, genezen of proberen aandoeningen niet te voorkomen en geen enkel advies of bewering van klanten die een recensies hebben achtergelaten, suggereert op geen enkele wijze de effectiviteit van het gebruik van onze producten. De resultaten kunnen variëren. Geen enkele uitspraak op deze site is een vervanging voor medisch advies, preventie en behandeling.

Picomineral.be

ReMineralize yourself! Goed opneembare mineralen van dr. Carolyn Dean - RnA ReSet

Nieuws