Voelt u zich beter door magnesium?

Voelt u zich beter door magnesium?

Vervolg op een van onze populairste artikelen: Voelt u zich slechter door magnesium? Ook hier leest u goede tips over uw gezondheid in het algemeen en de inname van mineralen.

„[“Voelt u zich slechter door magnesium?”](/blog/?post=voelt-u-zich-slechter-door-magnesium “Voelt u zich slechter door magnesium?”)“ is mijn populairste blog, maar het is tijd om de inhoud ervan ondersteboven en binnenstebuiten te keren voor iedereen die verbazingwekkende positieve ervaringen met magnesium heeft. Voor iedereen die wilt begrijpen wat het lichaam met magnesium doet.

Sinds ik dit artikel schreef (11 oktober 2011), heb ik geleerd dat het bijna onmogelijk is om je slechter te voelen door magnesium. Door magnesium kunt u zich eigenlijk alleen maar beter voelen. Uw mantra wordt dan “ik ben gelukkig waar ik ben en ben klaar voor de rest van mijn leven!” Hoewel ik het in dit artikel over magnesium in het algemeen zal hebben, heb ik vooral ervaring met ReMag - mijn volledig opneembare, niet-laxerende en gestabiliseerde ionische magnesiumoplossing.

Hoe belangrijk magnesium wel niet is voor ons lichaam, wordt door Workinger en zijn team beschrevem in het artikel “Challenges in the Diagnosis of Magnesium Status” in het tijdschrift Nutrients. In dit onderzoek uit 2018 stellen zij dat “magnesium een cruciaal mineraal is voor het menselijk lichaam en betrokken is bij 80 procent van de bekende stofwisselingsfuncties.” Dat zijn bij elkaar opgeteld 1.000 enzymprocessen.

Zoals ik in het verleden heb gezegd, kan ongeveer 1 op de 100 mensen die magnesiumsupplementen nemen, last hebben van symptomen die zij niet kunnen verklaren. Het kan zijn dat iemand niet genoeg over magnesium heeft gelezen om te weten dat magnesium buitengewoon veilig is. Ook realiseert u zich misschien niet dat magnesium zo belangrijk is voor ons lichaam, dat bepaalde lichaamsfuncties ervan afhankelijk zijn. Ik wijt dit gebrek aan bewustzijn aan het feit dat artsen en het publiek onvoldoende informatie krijgen over voedingsstoffen en gezondheid in het algemeen.

Ik had het geluk dat ik opgroeide met een moeder die verpleegster was en een uitstekende gezondheid had. Ik vertelde niemand, behalve Bob, dat ik geneeskunde wilde gaan studeren. Pas toen mijn aanmelding was geaccepteerd door de universiteit, vertelde mijn vader mij dat hij ook dokter wilde worden. Hij studeerde zelfs aan de Harvard Medical School, maar moest de universiteit verlaten om mijn grootouders van Boston naar Newfoundland te volgen. Zijn vader had een zware metaalvergiftiging opgelopen door zijn werk als fotograaf, wat ook zijn hobby was.

Volgens de behandelende zou mijn grootvader deze stoffen uitgezweet moeten hebben. De moeder van mijn vader was verpleegster en homeopaat. Gezond verstand, verpleging en geneeskunde zitten dus in mijn bloed. De meeste mensen hebben deze achtergrond niet en vertrouwen op artsen die beslissingen nemen over hun lichaam. Artsen moeten onderwijzers zijn, en bij huisbezoeken en kennismakingen hun patiënten leren hoe zij voor zichzelf kunnen zorgen. Tegenwoordig lijken artsen alleen maar geneesmiddelen voor te kunnen schrijven en hebben zij geen kennis van of toegang tot natuurlijke oplossingen. In plaats daarvan wantrouwen en verwerpen zij zelfs alles wat met homeopathie te maken heeft. Waarschijnlijk door onwetendheid.

Ik ben begonnen met schrijven toen ik een huisartsenpraktijk had in Toronto, omdat ik wilde dat mensen meer verantwoordelijkheid voor hun gezondheid zouden nemen door hen te leren hoe zij veelvoorkomende aandoeningen konden helpen voorkomen. Mijn eerste boek over gezondheid heette “When you can't reach the doctor.” Het maakt deel uit van een e-book van 600 pagina’s met de titel Future Health Now Encyclopedia, dat u gratis kunt downloaden. In het boek bespreek ik meer dan 130 veelvoorkomende kwalen en suggereer ik er diverse mogelijke oplossingen voor.

Als u een handleiding, een encyclopedie voor gezondheidsoplossingen binnen handbereik heeft, zult u zich waarschijnlijk minder afhankelijk voelen van artsen en medicijnen. Bovendien kunt u gemakkelijker herkennen wanneer uw lichaam verandert en herstelt door de inname van magnesiumsupplementen. U kent de nuances van uw lichaam zelf het best en gaat niet naar artsen als gevolg van hun bevooroordeelde aanpak, die er vooral op het diagnosticeren van aandoeningen is gericht die met een geneesmiddel behandeld kunnen worden.

Hieronder staan 15 redenen waarom het lichaam verandert door de inname van magnesiumsupplementen.

Beschouw magnesium - en ReMag - als een voedingsstof die uw lichaam is ontnomen en die het hard nodig heeft.

1. U neemt te weinig: wanneer u begint met het innemen van magnesiumsupplementen, start u daarmee 1.000 enzymsystemen. Magnesium is voor deze systemen onontbeerlijk! Ik schreef al eerder dat magnesium nodig is voor 325 enzymsystemen, maar uit voortschrijdend onderzoek naar magnesium blijkt het om het drievoudige te gaan. Inmiddels weten we dat 1.000 enzymsystemen om magnesium vragen zodra ze zijn geactiveerd. Elk geactiveerd systeem verbruikt een klein beetje magnesium. En zoals ik al zei: deze enzymsystemen willen altijd meer.

Dit betekent niet dat u enorme hoeveelheden magnesiumsupplementen moet nemen. Op een gegeven moment heeft u het verzadigingspunt van magnesium bereikt, zelfs als u het niet-laxerende ReMag gebruikt, waarna u uw magnesiuminname kunt verminderen. Mensen die zich houden aan de aanbevolen dagelijkse magnesiumdoses of die magnesiumsupplementen innemen waar zij diarree van krijgen, zullen nooit zoveel binnenkrijgen als nodig is om hun magnesiumtekort te verhelpen. Veel artsen en mensen die beweren verstand van magnesium te hebben, denken dat het laxerende effect van magnesium betekent dat het lichaam is verzadigd. Dit heeft talloze mensen bewogen om geen magnesiumsupplementen meer te nemen en zich te wenden tot ondoeltreffende behandelingen voor de symptomen van magnesiumtekorten.

Dit is een van de belangrijkste redenen waarom ik besloot om de pico-ionische magnesiumoplossing ReMag te creëren.. Het wordt volledig geabsorbeerd op cellulair niveau en heeft geen laxerende werking, dus kunt u zoveel innemen als nodig is om uw symptomen van magnesiumtekort tegen te gaan. Als uw darmen echter gevoelig zijn, moet u zelfs met ReMag rustig beginnen. In plaats van een gebruikelijke dosering van 2,5 ml (1 tl) tweemaal per dag of een therapeutische dosis van 5-10 ml (2-4 tl) per dag, kunt u beter beginnen met 5-10 druppels per dag verdund in een liter water en daar gedurende de dag van drinken. Verhoog de dosis daarna elke 2-3 dagen met 10 druppels. Om het magnesiumgehalte in uw lichaam te bepalen, kunt u uw rode bloedcellen laten testen op magnesium (een test die in Nederland en België niet gemakkelijk verkrijgbaar is).

2. U neemt te veel: in een van onze eerdere artikelen over de dosering van ReMag, stelde ik dat als u regelmatig magnesiumsupplementen inneemt, u met een hogere dosis kunt beginnen dan 5 ml. Omdat ReMag echter zo goed geabsorbeerd wordt, kwam het voor dat sommige mensen hun dosis te snel verhoogden. Als u meteen begint met een hoge dosis magnesium, dan is dat alsof u verwacht dat uw benen niet alleen recreatief kunnen fietsen, maar ook de Tour de France kunnen rijden. Uw lichaam is mogelijk nog niet klaar voor het ontwaken van wel 1.000 enzymsystemen. Daardoor zult u zich plotseling nerveus of zelfs angstig en depressief kunnen voelen, zonder dat u weet waarom.

Beschouw dit als een teken dat uw lichaam écht behoefte heeft aan magnesium. Deze feedback van onze klanten heeft ons laten inzien dat ReMag veel beter wordt geabsorbeerd dan welk ander magnesiumsupplement ook. Ons advies aan iedereen is om te beginnen met een halve theelepel (1,25 ml), wat gelijk staat aan 75 mg ionisch magnesium. Vooral mensen met bijniermoeheid kunnen door een te hoge magnesiumdosis angstgevoelens ervaren, al kan dit eigenlijk gebeuren met om het even welke nieuwe voedingsstof.

3. U heeft een lage bloeddruk als gevolg van een langdurig magnesiumtekort en bijniermoeheid. Misschien heeft u gehoord dat magnesium uw bloeddruk kan verlagen en maakt u zich zorgen over wat er kan gebeuren als u al een lage bloeddruk heeft. Waarschijnlijk het volgende: een tekort aan magnesium kan ertoe leiden dat uw autonome zenuwstelsel onvoldoende functioneert, wat een lage bloeddruk en een slechte bloedsomloop tot gevolg kan hebben. Ook in deze situatie moet u beginnen met een halve theelepel ReMag. De mineralen in ReMyte zijn belangrijk voor de ondersteuning van de bijnieren en de schildklier en de verbetering van het kaliumgehalte. Negen van de twaalf mineralen in ReMyte zijn nodig voor de productie van schildklierhormonen.

4. U gebruikt hartmedicatie en naarmate uw gezondheid verbetert, kunnen uw medicijnen “giftig” worden. Dat komt omdat u ze misschien helemaal niet meer nodig heeft. En dat is goed nieuws! Het is belangrijk om uw arts te raadplegen wanneer u magnesium gebruikt voor de behandeling van medische aandoeningen. Uiteindelijk is uw doel natuurlijk om van uw medicatie af te komen. Zo helpt magnesium bijvoorbeeld de bloeddruk te verlagen tot normale waarden, en niet te lage waarden zoals sommige bloeddrukmedicijnen doen. Als u in combinatie met ReMag dezelfde hoeveelheid bloeddrukmedicatie blijft gebruiken, kan uw bloeddruk hierdoor te laag worden. Dit is geen “bijwerking” van magnesium. Het is het gevolg van het gebruiken van medicijnen die u niet meer nodig heeft. Als u om te beginnen een lage bloeddruk heeft en geen medicijnen gebruikt, begin dan heel langzaam met ReMag. Zoals ik in punt twee beschrijf, wilt u dat uw lichaam zich langzaam aanpast aan een mineraal waar u een langdurig tekort aan heeft gehad.

5. U gebruikt fluoridehoudende medicijnen die uw magnesium onomkeerbaar binden en een magnesiumtekort veroorzaken, ook al neemt u magnesiumsupplementen. Zie de lijst van fluoridehoudende geneesmiddelen van het Fluoride Toxicity Research Collaborative. Helaas bevatten veel gewone medicijnen en verdovingsmiddelen fluoride: Denk aan Prozac, Paxil, Lipitor, Cipro en Diflucan, om er maar een paar te noemen. Als iemand het gevoel heeft dat hij of zij nooit echt hersteld is van een operatie, vermoed ik altijd dat het door de fluoride in de verdoving komt.

6. U neemt jodium (in doses boven de ADH), waardoor uw stofwisseling versnelt en u hartkloppingen krijgt die niets met een magnesiumtekort te maken hebben. Zelfs mensen die jodium in lage doses innemen zonder dit te compenseren met voldoende magnesium en selenium, kunnen problemen krijgen die passen bij jodiumvergiftiging. ReMyte bevat de juiste hoeveelheid jodium, selenium, zink, mangaan en koper (negen schildklierondersteunende mineralen in een formule van twaalf mineralen).

7. U neemt te veel vitamine D. Wat er gebeurt is: u voelt zich geweldig door magnesiumsupplementen. Uw arts laat zich leiden door de nieuwe aanbevolen vitamine D-dosering en zal een hoge dosis vitamine D voorschrijven. Kort daarna gaat u symptomen van magnesiumtekort ervaren. Magnesium is nodig om vitamine D om te zetten van de opgeslagen vorm naar de actieve vorm en voor in totaal acht stappen van het vitamine D-metabolisme. Dit betekent dat als u de extreem hoge doses neemt die allopathische artsen aanraden, u een tekort aan magnesium kunt krijgen zonder dat u dit doorheeft. In het algemeen raad ik om deze reden niet meer dan 1.000 tot 2.000 IU vitamine D per dag aan. En neem nooit vitamine D zonder dit aan te vullen met magnesium. Ik heb verschillende artikelen over dit onderwerp geschreven, in een poging uit te zoeken wat de oorzaak hiervan is.

8. U neemt te veel calcium, wat het magnesium in uw lichaam verdringt. Onderzoek waarom dit vaak voorgeschreven mineraal eigenlijk gevaarlijk is, omdat het bij vrouwen hartziekten veroorzaakt door verkalking.

9. U neemt magnesium en raakt uitgedroogd, omdat u geen andere minerale supplementen neemt en niet genoeg water drinkt. Ik heb al verschillende artikelen geschreven over hoe u goed kunt hydrateren. Voeg altijd zeezout en ReMyte toe aan het water dat u drinkt.

10. Magnesium werkt ontgiftend en spoelt zware metalen op celniveau weg. Soms kan dit aanvoelen als een genezende lichaamsreactie. Symptomen kunnen onder meer een toename van spierpijn, gewrichtspijn en zelfs uitslag op de huid zijn. Daarom raad ik u aan uw magnesiumdosering langzaam op te bouwen, zodat uw cellen langzaam ontgiften en gifstoffen uw bloedbaan niet overspoelen.

11. U heeft last van het prikkelbare-darmsyndroom, gevoeligheid van het darmslijmvlies, of uw lichaam bevat gifstoffen (door zware metalen, drugs, slechte voeding of gist). ReMag veroorzaakt vervolgens ontgiftingssymptomen doordat het uw lichaam helpt ontgiften. ReMag wordt rechtstreeks in de cellen opgenomen en veroorzaakt spierontspanningen, wat diarree kan veroorzaken. Daarom probeer ik mensen met een “slechte gezondheid” te “waarschuwen” om de dosering ReMag geleidelijk te verhogen, als gevolg van wat ik eerder in dit artikel beschreef.

12. U neemt glutamaat of aspartaat van magnesium. Ik raad u af om deze vormen van magnesium te gebruiken. Volgens neurochirurg dr. Russell Blaylock kunnen glutamaat en aspartaat uiteenvallen in afzonderlijke aminozuren en zich gedragen als slechte neurotransmitters.

13. U neemt hoge doses magnesium en u heeft een tekort aan calcium in uw voeding. Ik volg de richtlijnen van het VK en de WHO om 600 mg calcium per dag in te nemen met mijn voeding of met supplementen. Veel mensen volgen echter een zuivelvrij dieet en krijgen niet genoeg calcium binnen. Als u lactose-intolerant bent, probeer dan yoghurt of karnemelk of maak bouillon en eet lactosevrije kaas: boerenkaas, cheddar, colby, kwark, droge hüttenkäse, gruyère, havarti, manchego, provolone en Zwitserse kaas. Als uw dieet niet ten minste 600 mg calcium per dag bevatten, vul dit dan aan met ReCalcia.

14. U neemt schildkliermedicijnen en hebt plotseling het gevoel dat uw dosering te hoog is (verhoogde hartslag, heet gevoel, hyperactiviteit). Het magnesium in ReMag en de negen schildkliermineralen in ReMyte kunnen uw schildklier “wakker maken” waardoor deze eigen schildklierhormonen gaat produceren, waardoor u minder (of geen) schildkliermedicatie nodig heeft. (Overleg altijd met uw arts en bouw doseringen langzaam op).

15. Uw immuunsysteem is wakker geworden en valt de gisten in uw lichaam aan. Als u last van gistovergroei heeft en uw pas geactiveerde immuunsysteem worstelt om dit onder controle te krijgen, kunt u een Herxheimer-reactie ervaren. U kunt last krijgen van huiduitslag, een jeukende huid, jeukende oren, dikke tong, veranderingen in de stoelgang of vaginitis.

Samenvatting

In conclusie: als u eenmaal alle informatie hebt gekregen die u nodig heeft om te besluiten of u ReMag wilt innemen en te ontdekken of magnesium het antwoord op uw problemen is, zult u versteld staan van de veranderingen die in uw lichaam zullen optreden. Het is een experiment, een avontuur, een kans. Sommige mensen zeggen “geen pijn, geen winst” of “je voelt je eerst slechter voordat je beter wordt” of “wie niet waagt, wie niet wint.” Maar wij willen niet dat u last krijgt van een genezende reactie. Daarom raden wij aan met ReMag te beginnen in lage doses en de tijd te nemen om dit op te bouwen.

Ervaringen

"ReMag heeft letterlijk mijn leven gered en mijn kijk op de toekomst veranderd!” Ik heb geen pijn meer. Ik ben gediagnosticeerd met fibromyalgie en artrose, veroorzaakt door sportblessures. Het verschil dat ik lichamelijk, geestelijk en emotioneel voel door ReMag is verbazingwekkend.“

"Ik heb twee jaar lang magnesiumsupplementen van hoge kwaliteit gebruikt, telkens in een andere vorm (in capsules, tabletten en zelfs opgenomen in andere vloeistoffen), voordat ik eindelijk naar mijn gezond verstand luisterde en ReMag kocht." Ik dacht dat ik me ReMag niet kon veroorloven. Gelukkig ontdekte ik dat ReMag niet meer kost dan elk ander supplement dat ik genomen heb - en dat ReMag bovendien verbazingwekkend goed werkt. De uitleg van dr. Dean is juist wanneer zij zegt dat ons lichaam in geen enkele andere vorm voldoende magnesium kan opnemen om ons magnesiumgehalte te kunnen verzadigen. Ik zeg dit alleen omdat ik van andere merken de hoogst mogelijke doses heb genomen. Natuurlijk heeft het magnesium dat ik innam wel gewerkt - maar niet zo goed als ReMag! “

"Ik was bijna vier jaar lang behoorlijk ziek van een aantal" mysterieuze "symptomen, en heb in die tijd maar zeven maanden kunnen werken, hoewel ik nog liep en praatte. Niemand, ook ik niet, wist wat er in godsnaam met mijn lichaam aan de hand was en waarom ik niet kon werken. Ik heb lang gekwakkeld met mijn gezondheid, waarvan ik nu weet dat het werd veroorzaakt door een magnesiumtekort en een ongelooflijk hoge gistovergroei in mijn lichaam, waarvan dr. Dean zegt dat het de basis vormt van veel chronische aandoeningen. Deze inzichten zijn klinisch bewezen door bijvoorbeeld onderzoeken naar met gist bedekte nagelmonsters.“

"U bent de enige dokter die mij ooit op een logische manier mijn ziekte heeft uitgelegd. Door u en ReMag besefte ik dat ik me lichamelijk niet meer goed heb gevoeld sinds toen ik voor het laatst de hele dag nog de energie van een kind had. Nogmaals bedankt."

Dr. Carolyn Dean

Let op!
Deze pagina's zijn alleen ter informatie en mogen niet gebruikt worden als vervanging voor medisch advies.
Categorie

Snelkoppelingen
Disclaimer
We behandelen, diagnosticeren, genezen of proberen aandoeningen niet te voorkomen en geen enkel advies of bewering van klanten die een recensies hebben achtergelaten, suggereert op geen enkele wijze de effectiviteit van het gebruik van onze producten. De resultaten kunnen variëren. Geen enkele uitspraak op deze site is een vervanging voor medisch advies, preventie en behandeling.

Picomineral.be

ReMineralize yourself! Goed opneembare mineralen van dr. Carolyn Dean - RnA ReSet

Nieuws