ReMag en ReMyte voor ouderen

ReMag en ReMyte voor ouderen

Ouderen vormen een steeds groter wordende risicogroep van mensen met een tekort aan voedingsstoffen. Magnesiumtekort bij senioren of oudere familieleden kan ontstaan door onvoldoende inname van voedingsstoffen, het gebruik van medicijnen, veranderingen in de maag- en darmfunctie of veelvuldig urineren.

Magnesiumtekort is geïdentificeerd als een risicofactor voor ouderen en speelt een rol bij het verouderingsproces.

Veroudering wordt in onze geïndustrialiseerde samenleving in verband gebracht met hoge bloeddruk, hartziekten, verminderde insulinegevoeligheid, diabetes type 2 en andere ouderdomsziekten. De meeste mensen weten niet dat veroudering ook in verband wordt gebracht met onevenwichtigheden in het calcium- en magnesiumgehalte en tientallen andere mineralen in ons lichaam. Dit zijn onevenwichtigheden die voorkomen bij mensen met hartziekten en diabetes. Klinische studies documenteren grondig het feit dat mensen met insulineresistentie (een kenmerk van type 2 diabetes) te veel calcium en te weinig magnesium in hun cellen hebben. Interessant is dat dit verschijnsel beschouwd wordt als het resultaat van “normale” veroudering. Dit feit wijst erop dat het uit balans zijn van calcium- en magnesiumionen in de cellen van het lichaam de ontbrekende schakel kan zijn voor meerdere ziekten die gepaard gaan met veroudering. Ander klinisch onderzoek toont aan dat een tekort aan magnesium onze vatbaarheid voor hartziekten kan verhogen en het verouderingsproces kan versnellen.

In een onderzoek naar verpleeghuisbewoners werd een verband gelegd tussen een laag magnesiumgehalte en twee ziekten die vaak bij senioren voorkomen: suikerziekte en kuitkrampen. Andere studies hebben aangetoond dat mensen die 100 jaar oud werden een hoger totaal magnesiumgehalte (en een lager calciumgehalte) in het lichaam hadden dan de gemiddelde persoon.

De onderzoeksresultaten wijzen erop dat de magnesiuminname afneemt naarmate men ouder wordt, waarbij 79 procent van de volwassenen van 55 jaar en ouder ogenschijnlijk minder dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium binnenkrijgt. Bovendien meldt het Nationaal Gezondheidsinstituut dat oudere volwassenen een verhoogd risico lopen op een magnesiumtekort, omdat zij het mineraal minder goed kunnen opnemen. Ziekten waarvoor ouderen vatbaar zijn en bepaalde medicijnen die bij behandelingen worden gebruikt, dragen ook bij tot magnesiumgebrek. Een gebrek aan magnesium kan voorkomen bij mensen van alle leeftijden, maar voor senioren kan het bijzonder ernstig zijn.

Het vermogen van het menselijk lichaam om magnesium op te nemen neemt af naarmate men ouder wordt. Ouderen die een gebrekkig dieet volgen of voorgeschreven medicijnen nemen die de opname van magnesium belemmeren, lopen risico. (Studies tonen aan dat de senioren gemiddeld zes tot acht medicamenten per dag gebruiken!) Antacida, die door veel ouderen genomen worden om de symptomen van een gebrekkig dieet tegen te gaan, zijn een krachtig mengsel van calcium en aluminium dat magnesium uit het lichaam haalt en bijdraagt aan neurologische aandoeningen.

Uit verschillende studies blijkt dat ernstige neurologische problemen het gevolg kunnen zijn van een extreem laag magnesiumgehalte in de hersenen. Dit kan veroorzaakt worden door langdurig gebruik van diuretica, een middel dat door miljoenen mensen wordt gebruikt om een hoge bloeddruk onder controle te houden. Diuretica, gewoonlijk de eerste behandelingslijn voor een hoge bloeddruk, onttrekt vooral kalium en magnesium aan het lichaam. De meeste artsen schrijven daarom ook kalium voor, maar vergeten het belang van magnesium.

Gelukkig zijn onze klanten gewapend met kennis over magnesium en mineralen en trakteren zij hun ouders en grootouders elke dag op ReMag en ReMyte.

Dit is de ervaring van Susan uit Texas:

Mijn moeder vierde onlangs haar 91e verjaardag.

Mijn moeder is nog in relatief goede gezondheid, maar lijdt aan reumatoïde artritis in haar hele lichaam en aan artrose in haar knieën. Haar dokter heeft haar tramadol, methotrexaat, calcium, een multivitamine, vitamine D, FOSAMAX en een aantal andere kraakbeensupplementen voorgeschreven tegen de pijn. Zonder instemming van haar reumatoloog zou ze hier ook niets aan veranderen. Haar dokter weet volgens haar wat goed voor haar is. Maar ik zag er doorheen. Ze had enorme pijn aan het begin van de artritis en wilde niet dat die pijn weer terug zou komen.

Een aantal bijwerkingen van pijnstillers zijn constipatie, angstgevoelens, en slaapproblemen. Mijn moeder worstelde met alle drie, maar volgens haar kon ze constipatieproblemen met succes de baas door voldoende sinaasappelsap met veel vruchtvlees te drinken. Ze gaf niet toe dat angst en slaapproblemen bijwerkingen van haar medicijnen konden zijn. Volgens haar waren deze problemen eerder het gevolg van het feit dat haar leven (en kinderen) haar zoveel problemen gaven.

Ik wist dat mijn moeder enorm veel baat zou kunnen hebben bij ReMag, maar ze wilde er niets van weten. Niet lang daarna kwam ReMag Lotion op de markt. In augustus 2017 begon ik met het vervangen van haar handcrème door ReMag Lotion. Ze gebruikte altijd religieus handcrème na het wassen van haar handen, dus ik wist dat ze op deze manier genoeg magnesium zou binnenkrijgen.

Na drie maanden zag ik verkleuringen op de huid van haar handen en armen. Ze had altijd veel levervlekken en littekens van schrammen en brandwonden door koken en werken in de tuin. (Ze maait nog altijd het gras... maar daarover later meer). Haar huid is bijzonder gevoelig voor schrammen, insectenbeten, brandwonden en zweertjes die lang aanwezig blijven. Haar handen en armen kregen echter een gezonde tint en hadden een soort warme gloed.

Ook zag ik dat de gewrichten in haar handen en vingers minder gezwollen leken. Door reumatoïde artritis had ze al enige jaren merkbare misvormingen aan haar gewrichten en vingers. Haar duimen waren ook bijna 100 procent gevoelloos. Dat verontrustte me, omdat ze volhield dat koken geen enkel probleem was ondanks dat ze haar duimen niet kon bewegen. Maar ik realiseerde me dat ze hierdoor gevaar liep bij het hanteren van hete potten en pannen.

De handen van mijn moeder zien er tegenwoordig normaal uit. Haar vingers hebben bultjes, maar zijn niet misvormd. Aan de gewrichten van haar handen lijkt niets te zien. Ze kan zelfs haar duimen weer buigen! Uit de resultaten van haar bloedonderzoek bleek dat haar ontstekingsmarkers, die altijd vrij hoog waren, weer normale waarden hadden. Haar reumatoloog was verbaasd.

Ze slaapt ook beter en is rustiger. Mijn zussen waren blij dat ik ReMag geheim hield voor mijn moeder. We wilden namelijk allemaal dat ze ReMag bleef gebruiken.

Ik stelde haar nogmaals voor om ReMag te proberen en herinnerde haar eraan hoe goed het voor mij werkte, en dat ook mijn zussen het gebruiken. Uiteindelijk ging ze overstag! Elke morgen deed ik er een theelepel van in een glas water, waar ze de hele dag door van dronk. Al snel had ze geen last meer van haar spijsvertering. Na een week of zes wees ik haar erop dat het mogelijk was dat haar constipatie verdwenen was omdat ze ReMag gebruikte. Ze knikte zwijgend, en ik kon aan haar gezicht zien dat ze verbaasd en blij was.

Wanneer ik haar 's morgens een glas water breng, lacht ze. Wat ze niet weet, is dat ik ook ReMag en roze Himalayazout aan Pico Silver toevoeg. Ze klaagde verder niet over de smaak. Mijn volgende uitdaging is om haar overdag meer water te laten drinken, zodat ik de doses die ik haar geef kan verhogen.

Dit voorjaar stond ze weer in de tuin om het gras te maaien. Ze deed het met verve en volharding. Bovendien had ze geen last meer van bijwerkingen zoals weinig energie, pijn of lusteloosheid, zoals ze vroeger wel had.

En tenslotte haar haar. Het is al jaren sneeuwwit. Onlangs zagen we echter nieuwe, donkere haren. Zij heeft nu wat donkerder plekken in haar haar, wat langzaam in een soort zout-en-peperkleur verandert. Ik ben blij om te zien hoe haar haarkleur en levenslust terugkeert. –Susan V, San Antonio, Texas, Verenigde Staten

Let op!
Deze pagina's zijn alleen ter informatie en mogen niet gebruikt worden als vervanging voor medisch advies.
Categorie

Snelkoppelingen
Disclaimer
We behandelen, diagnosticeren, genezen of proberen aandoeningen niet te voorkomen en geen enkel advies of bewering van klanten die een recensies hebben achtergelaten, suggereert op geen enkele wijze de effectiviteit van het gebruik van onze producten. De resultaten kunnen variëren. Geen enkele uitspraak op deze site is een vervanging voor medisch advies, preventie en behandeling.

Picomineral.be

ReMineralize yourself! Goed opneembare mineralen van dr. Carolyn Dean - RnA ReSet

Nieuws