ReMag en ReMyte voor het in evenwicht brengen van de schildklier

ReMag en ReMyte voor het in evenwicht brengen van de schildklier

De meeste huisartsen worden afgeschrikt door de complexiteit van endocriene aandoeningen waarbij de schildklier, bijnieren en geslachtshormonen betrokken zijn, en verwijzen hun patiënten door naar een endocrinoloog.

Deze specialisten doen hun werk op basis van onnauwkeurige bloedonderzoeken om synthetische hormoonvervangende geneesmiddelen voor te schrijven, wat hun voornaamste behandelmethode is.

Er wordt geen moeite gedaan om de onderliggende oorzaak van endocriene problemen vast te stellen of om naar natuurlijke oplossingen te zoeken.

Zelfs wanneer er alternatieve boeken over dit onderwerp geraadpleegd worden, komt een behandeling uiteindelijk toch vaak op hetzelfde neer als in de allopathische geneeskunde. Er zijn twee populaire boeken in de VS over de schildklier en de details van schildklieraandoeningen. Hierbij wordt er ingegaan op verschillende alternatieve behandelingen, maar is de aanbeveling uiteindelijk nog steeds behandeling met natuurlijke of synthetische geneesmiddelen. Het gaat hiet specifiek over de boeken Hashimoto's Thyroiditis van Izabella Wentz en The Thyroid Connection van Amy Myers. Dr. Myers leed aan hyperthyreoïdie of de ziekte van Graves, en dr. Wentz overwon de ziekte van Hashimoto en hypothyreoïdie. Samen bestrijken zij alle aspecten van schildklieraandoeningen.

Beide auteurs bespreken de noodzaak van het bepalen van de oorzaak van schildklieraandoeningen. Zij bevelen onder andere een glutenvrij dieet aan, het in evenwicht brengen van de darmflora, het verminderen van stress en het ondersteunen van het immuunsysteem. Wentz schrijft: “De meeste patiënten met Hashimoto en hypothyreoïdie zullen last hebben van gewichtstoename, maagzuurreflux, tekorten aan voedingsstoffen, bloedarmoede, darmlekkage, voedselallergieën en bijniermoeheid.”

Dr. Carolyn Dean, vooraanstaand deskundige op het gebied van magnesium- en mineraalsupplementen, is het ermee eens dat schildklierpatiënten last kunnen hebben van al deze met elkaar verband houdende symptomen, al is zij van mening dat dit niet per se het gevolg is van de schildklieraandoeningen zelf. Na bijna 50 jaar studie en praktijkervaring heeft zij de oorzaken van schildklieraandoeningen teruggebracht tot de echte oorzaken: tekort aan mineralen en gistovergroei , wat leidt tot een slechte werking van het endocriene systeem. Hierbij is altijd de schildklier betrokken. Bij deze aandoeningen zijn ook de bijnieren, de geslachtshormonen, het immuunsysteem, het hart, de nieren, de lever, de darmen en de hersenen betrokken.

Naar welke chronische ziekte u tegenwoordig ook kijkt, zult u een lange lijst met aanverwante symptomen tegenkomen. Net zoals Myers en Wentz deden met hypothyreoïdie en hyperthyreoïdie.

Daarom concentreerde dr. Dean zich op tekorten aan magnesium en mineralen, omdat die alle lichaamssystemen beïnvloeden. Als u elk symptoom afzonderlijk wilt behandelen, resulteert dit in een lijst met diëten, supplementen en adviezen die overweldigend, verwarrend en tegenstrijdig kunnen overkomen.

De meest moeilijk vast te stellen oorzaken van hypothyreoïdie zijn toxische stoffen die de receptoren van schildklierhormonen blokkeren. Schildklierhormonen kunnen bij bloedonderzoek weliswaar normale waarden vertonen, maar kunnen door blokkering van de hormoonreceptoren niet de cellen bereiken waar zij hun werk moeten doen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij chronische acetaldehydevergiftiging, dat een bijproduct is van de giststofwisseling. Hetzelfde geld voor vrouwelijke hormonen, met name oestrogeen, waarvan de receptor geblokkeerd is hoewel het oestrogeengehalte in het bloed normaal kan zijn.

Zelfs beoefenaars van alternatieve geneeskunde die zeggen dat de verhoogde incidentie van hypothyreoïdie te wijten kan zijn aan gifstoffen, beseffen vaak niet dat een tekort aan magnesium chemicaliën en zware metalen vrije toegang tot onze cellen geeft, of dat gistgiffen de receptors van schildklierhormonen blokkeren.

Dr. Carolyn Dean

Let op!
Deze pagina's zijn alleen ter informatie en mogen niet gebruikt worden als vervanging voor medisch advies.
Categorie

Snelkoppelingen
Disclaimer
We behandelen, diagnosticeren, genezen of proberen aandoeningen niet te voorkomen en geen enkel advies of bewering van klanten die een recensies hebben achtergelaten, suggereert op geen enkele wijze de effectiviteit van het gebruik van onze producten. De resultaten kunnen variëren. Geen enkele uitspraak op deze site is een vervanging voor medisch advies, preventie en behandeling.

Picomineral.nl

ReMineralize yourself! Goed opneembare mineralen van dr. Carolyn Dean - RnA ReSet

Nieuws

Deze website gebruikt cookies. Door deze website te gebruiken, stem je in met het gebruik ervan.