Hoe magnesium helpt bij verouderingsproblemen (deel 3)

Hoe magnesium helpt bij verouderingsproblemen (deel 3)

Het laatste deel over magnesium en veroudering, met tips voor beter en gezonder ouder worden.

Vervolg op het eerste en tweede deel over de relatie tussen magnesium en veroudering.

In mijn artikel "Telomeren en magnesium" citeer ik uit mijn boek en prijs ik het werk van dokter Burton en dokter Altura, omdat zij op deskundige wijze het belang van magnesium in alle aspecten van het leven beschrijven, inclusief veroudering.

Waar richt de allopathische geneeskunde zich op? In een Yahoo-artikel uit april 2018 wordt een veronderstelde doorbraak in de geneeskunde aangehaald onder de titel "Aging Enzyme, Cancer Decoded".

Wetenschappers zijn maar liefst twintig jaar bezig geweest met het in kaart brengen van het telomerase-enzym, dat de uiteinden van chromosomen (zogenaamde telomeren) repareert, zodat deze niet worden afgebroken. Iedereen was razend enthousiast. Het decoderen van telomerase zou kunnen leiden tot de ontwikkeling van medicijnen die het verouderingsproces vertragen of blokkeren, evenals nieuwe kankerbehandelingen. Zoals zo vaak bleek de werkelijkheid toch anders te zijn.

Bovendien speelde men met vuur. Een tekort aan telomerase zou de celdood kunnen versnellen; omgekeerd zou een overschot aan telomerase "ongunstige celgroei stimuleren bij de vormen van menselijke kanker." Wetenschappers weten niet hoe zij de omschakeling naar telomerase moeten controleren, maar begrijpen enkel de genetische sequentie.

Totdat er daadwerkelijk een doorbraak is en er een echte behandeling bestaat om telomeren te stabiliseren, raad ik iedereen daarom magnesium aan. Dit stelke ik voor het eerst voor in augustus 2012 in mijn publicatie "Hoe magnesium telomeren stabiliseert". Dit is wat ik hierover in mijn boek zeg:

De huidige kennis van en onderzoeken naar veroudering zijn nauw verbonden met telomeren. Naarmate we ouder worden, proberen we wanhopig manieren te vinden om jonger te blijven. Onderzoek tegen veroudering is een miljardenindustrie. Naast facelifts en botoxinjecties is het vinden van een manier om telomeren te beschermen, de heilige graal van het onderzoek naar langer leven geworden.

Het verband tussen magnesium en telomeren is geen verrassing. Wat ik wél verbazingwekkend vind, is hoe weinig wetenschappers interesse hebben in het wonder van magnesium en hoe het telomeren beschermt tegen verval. In plaats daarvan is onderzoek voornamelijk gericht op medicijnen of dure supplementen om telomeren te redden, waarbij de zo voor de hand liggende oplossing volledig aan hen voorbij gaat.

Verkorte telomeren spelen een rol bij veel aandoeningen die samenhangen met veroudering, waaronder hartkwalen. Hartaandoeningen zijn vaak een gevolg van een tekort aan magnesium. Twee briljante wetenschappers die onderzoek doen naar magnesium, dokter Burton en dokter Altura, hebben samen meer dan 1.000 wetenschappelijke artikelen gepubliceerd, de meeste over magnesium. In 2014 nam Altura deel aan een baanbrekend onderzoek naar magnesium en het telomerase-enzym.

Het volledige onderzoek kunt u online vinden. Daarin beschrijft Altura 25 jaar onderzoek en welke conclusies hieruit kunnen worden getrokken. In de discussie gaat hij specifiek in op hoe telomeren worden beschadigd door diverse omgevingsfactoren, die allemaal behandelbaar zijn en kunnen worden voorkomen met een heilzame magnesiumspiegel. Hierbij wordt er verwezen naar 142 verschillende onderzoeken. Ik ben er zó enthousiast over, dat ik elk woord wel zou willen citeren.

Laten we beginnen met de resultaten van het onderzoek, waarin gezonde ratten werden getest op magnesium. Vervolgens werden de dieren in twee groepen verdeeld. De ene groep kreeg voer met een nominale hoeveelheid magnesium; de tweede groep kreeg voer met een verlaagd magnesiumgehalte. Na 21 dagen was de telomerasespiegel met 70 tot 88 procent gedaald in de groep die magnesiumarm voer had gekregen. De telomerase in de hartcellen liet een vergelijkbare daling zien. Ook waren de markers van DNA-schade door vrije radicalen verhoogd; vrije radicalen verkorten telomeren.

In zijn conclusie zegt Altura het volgende: "Wij zijn van mening dat, in het licht van het huidige onderzoek en ander werk dat door onze laboratoria is gepubliceerd, een langdurig magnesiumtekort moet worden geclassificeerd als een ander epigenetisch mechanisme."

Simpel gezegd houdt het epigenetische mechanisme in dat telomerase niet wordt beïnvloed door een factor die is geërfd in onze genen en chromosomen, maar door een externe trigger. Deze externe trigger is magnesium. Epigenetica is de studie van cellulaire of genetische afwijkingen die het gevolg zijn van externe of omgevingsfactoren die genen in- en uitschakelen en beïnvloeden hoe cellen genen tot expressie brengen. Het is geweldig nieuws dat magnesium de genen positief kan beïnvloeden en onze telomeren kan houden waar ze horen te zijn: aan het uiteinde van chromosomen.

Hier leest u welke aanbevelingen ik in mijn boek geef voor een lange levensduur.

Vermijd de inname van giftig van aluminium en zware metalen

 1. Drink alleen gefilterd water en controleer of het filter ook aluminium uit het water haalt.
 2. Instructies voor waterinname: drink minimaal 2 liter water per dag. Voeg een kwart tot een halve theelepel zeezout of Himalayazout toe per liter drinkwater.
 3. Gebruik regelmatig de mineralen- en detoxsupplementen van mijn bedrijf.
 4. Lees het etiket van uw maagzuurremmers en vermijd middelen die aluminium bevatten.
 5. Gebruik natuurlijke deodorant zonder aluminium.
 6. Vermijd het bereiden van voedsel in aluminium pannen.
 7. Drink geen vruchtensap of frisdrank uit aluminium containers.
 8. Laat u regelmatig controleren op schildklieraandoeningen.
 9. Gebruik ReMyte: dit bevat negen mineralen die nodig zijn voor de productie van schildklierhormonen.
 10. Controleer de aanwezigheid van toxische zware metalen in uw lichaam (aluminium, kwik, koper, lood en ijzer) met behulp van een urinetest of haaranalyse.
 11. Ontgift indien nodig het lichaam langzaam van zware metalen. Ik raad daarvoor ReAline aan, dat glutathionvoorlopers en gemethyleerde B-vitamines bevat.
 12. Laat geen amalgaamvullingen plaatsen; laat eventuele vullingen die kwik bevatten vervangen door een tandarts die hier ervaring mee heeft.
 13. Verwijder alle chemicaliën uit uw huis en omgeving.
 14. Eet biologisch geproduceerd voedsel.
 15. Beweeg.
 16. Ga regelmatig naar de sauna.

Dieetadvies voor een lang leven

Mijn algemene voedingsadviezen zijn als volgt:

 1. Nuttig geen alcohol, koffie, witte suiker, witte bloem, gluten, gefrituurd voedsel, transvetzuren (zoals in margarine en gebakken, gefrituurd en bewerkt voedsel).
 2. Dierlijke eiwitten: biologisch grasgevoerd rundvlees, scharrelkip en -eieren en vis gevangen in open water.
 3. Eiwit uit zuivelproducten: gefermenteerde zuivelproducten, lactosevrije kaas, onze maaltijdvervanger ReStructure Meal (vol caseïnevrije wei-, erwten- en rijsteiwitten met een zeer laag lactosegehalte). Vegetarische eiwitten: peulvruchten, glutenvrije granen, noten, zaden.
 4. Gezonde koolhydraten: rauwe, gekookte en gefermenteerde groenten plus 2-3 stuks fruit per dag. Voedingsmiddelen met een hoog calciumgehalte zijn meestal ook rijk aan magnesium. Denk hierbij aan noten en zaden, sardines, paksoi en broccoli.
 5. Vetten en oliën: boter, olijfolie, lijnolie, sesamolie en kokosolie.
 6. Heilzame ingrediënten zijn onder andere koriander, knoflook, ui, zeewier en gember, die zich binden aan zware metalen en het lichaam helpen deze uit te scheiden.

Voedingssupplementen voor een lang leven

ReMag: Bereik een therapeutische magnesiumspiegel met ReMag. Begin met een halve theelepel (75 mg) en verhoog langzaam tot 4-6 theelepels (400-900 mg) per dag. Voeg ReMag toe aan een liter water en drink hier gedurende de dag van voor een maximale opname. ReMyte: Driemaal daags 0,5 theelepel of meng in een liter water met Remag en drink hier gedurende de dag van.

ReAline: Tweemaal daags 1 capsule (bevat B1, B2, B6, methylfolaat, B12, L-methionine (voorloper van glutathion) en L-taurine, dat gewichtsverlies bevordert).

Vitamín C

Vitamin D3: 1.000 IE of 20 minuten zonlicht per dag. Blue Ice Royal bevat vitamine A, D en K2 uit gefermenteerde levertraan en boterolie. Dosering: tweemaal daags 1 capsule.

Dr. Carolyn Dean

Let op!
Deze pagina's zijn alleen ter informatie en mogen niet gebruikt worden als vervanging voor medisch advies.
Categorie

Snelkoppelingen
Disclaimer
We behandelen, diagnosticeren, genezen of proberen aandoeningen niet te voorkomen en geen enkel advies of bewering van klanten die een recensies hebben achtergelaten, suggereert op geen enkele wijze de effectiviteit van het gebruik van onze producten. De resultaten kunnen variëren. Geen enkele uitspraak op deze site is een vervanging voor medisch advies, preventie en behandeling.

Picomineral.be

ReMineralize yourself! Goed opneembare mineralen van dr. Carolyn Dean - RnA ReSet

Nieuws