Weet u wat het beste middel is tegen slapeloosheid of slaapstoornissen?

Weet u wat het beste middel is tegen slapeloosheid of slaapstoornissen?

De meeste mensen werken meer en slapen minder. Deze overbelasting kan gezondheidsproblemen veroorzaken waarvan men zich soms niet eens bewust is. Wanneer er sprake is van slaapproblemen, wordt alcohol vaak als een oplossing gezien of wordt er een bezoek gebracht aan de huisarts voor verslavende slaappillen.

Slapeloosheid is voor veel mensen een ernstig probleem geworden, en medicijnen lijken geen oplossing op lange termijn te zijn. Er zijn ongeveer 100 geneesmiddelen goedgekeurd voor de behandeling van slapeloosheid, maar geen ervan is onderzocht op de effecten van langdurig gebruik. Vergelijk dat met alcohol: als u een glas bier of wijn drinkt, weet u tenminste wat u gebruikt.

Er zijn talloze oorzaken van slapeloosheid. Veel daarvan kunnen te wijten zijn aan een tekort aan magnesium, en zijn aan te pakken met een goed opneembaar supplement zoals ReMag.

Een beter alternatief voor pillen en alcohol is natuurlijk magnesium. Bij inname van magnesium is slapeloosheid een van de eerste symptomen die verbeteren. Zelfs mensen die goed slapen melden een diebere, meer bevredigende slaap wanneer zij magnesiumsupplementen van goede kwaliteit gebruiken.

Wat doet magnesium specifiek waardoor u beter slaapt?

  • Magnesium helpt om te ontgiften van slaappillen. Dit is bijzonder belangrijk, want bij langdurig gebruik kunnen slaappillen paradoxaal genoeg leiden tot slapeloosheid. Voorzichtigheid is dus geboden.
  • Het regelt de productie van melatonine (een natuurlijk slaaphormoon).
  • Het verhoogt de aanmaak van serotonine, de chemische stof in de hersenen die u een “goed gevoel” geeft (en nodig is om ervoor te zorgen dat u ‘s nachts melatonine aanmaakt).
  • Het reguleert de overwerkte bijnieren, zodat die niet actief zijn wanneer u wilt slapen.
  • Het haalt de spanning uit uw spieren, zodat u zich dieper kunt ontspannen.
  • Het voorkomt constipatie en darmkrampen, zodat uw darmen ‘s nachts kunnen rusten.
  • Het verlicht de symptomen van PMS, perimenopauze en menopauze (problemen die bij veel vrouwen slapeloosheid veroorzaken).
  • Het vermindert rug- en gewrichtspijn - pijn beïnvloedt de slaapkwaliteit aanzienlijk.

Heeft u voldoende magnesium?

Daarom moet u, voordat u een (al dan niet natuurlijk) slaapmiddel gebruikt, ervoor zorgen dat u genoeg magnesium binnenkrijgt. Wanneer iemand zegt dat hij of zij magnesium heeft geprobeerd voor het slapengaan en dit niet werkte, was de dosis meestal niet hoog genoeg. Dit kan bijvoorbeeld te wijten zijn aan het nemen van magnesiumsupplementen die niet volledig geabsorbeerd worden. Voor een volledige absorptie is het pico-ionisch magnesium ReMag.

Magnesium is meestal de veiligste en meest doeltreffende keuze om de slaapkwaliteit te verbeteren.

Dr. Carolyn Dean

Let op!
Deze pagina's zijn alleen ter informatie en mogen niet gebruikt worden als vervanging voor medisch advies.
Categorie

Snelkoppelingen
Disclaimer
We behandelen, diagnosticeren, genezen of proberen aandoeningen niet te voorkomen en geen enkel advies of bewering van klanten die een recensies hebben achtergelaten, suggereert op geen enkele wijze de effectiviteit van het gebruik van onze producten. De resultaten kunnen variëren. Geen enkele uitspraak op deze site is een vervanging voor medisch advies, preventie en behandeling.

Picomineral.be

ReMineralize yourself! Goed opneembare mineralen van dr. Carolyn Dean - RnA ReSet

Nieuws