Ervaringen met het verwijderen van amalgaamvullingen

Ervaringen met het verwijderen van amalgaamvullingen

Ik hoorde voor het eerst over de gevaren van amalgaamvullingen met kwik toen dokter Carolyn Dean me aanraadde om ze door een gespecialiseerde tandarts te laten verwijderen. Sindsdien heb ik al haar artikelen gelezen en geluisterd naar elke aflevering van haar podcast waarin het over amalgaamvullingen ging.

De reden voor mijn interesse is simpel. Ik heb namelijk last van een chronische schimmelinfectie. In een van de podcasts waar ik naar luisterde, zei dokter Dean zei dat vullingen met kwik de groei van gist als het ware stimuleren. Daarom wil ik mijn immuunsysteem helpen herstellen door mijn amalgaamvullingen te laten verwijderen. Drie weken geleden kreeg ik het signaal dat mijn lichaam er klaar voor is: een gebroken tand met een lekkende kwikvulling.

Op zoek naar een biologische tandarts

Mijn verzekering vergoed helaas geen behandelingen door biologische tandartsen. Sowieso ben ik slecht verzekerd voor tandheelkundige ingrepen. Voordat ik mijn vullingen kon laten verwijderen, moest ik dus eerst genoeg geld opzij zetten.

Toen ik op internet zocht naar biologische tandartsen vond verschillende tandartsen die hun praktijk als zodanig omschreven. Ik heb mijn onderzoek vervolgens beperkt tot tandartsen die aan mijn volgende eisen voldeden:

Tandartsen die aangesloten zijn bij de IAOMT en ervaring hebben met en gecertificeerd zijn in het gebruik van biologische tandheelkundige behandelingen.

  • Er wordt geen amalgaam gebruikt om cariës te repareren, omdat dit soort vullingen kwik bevat.
  • Tandartsen die cariës repareren met hars en keramische materialen.
  • Het gebruik van keramiek voor het vervaardigen van tandheelkundige implantaten.
  • Tandartsen die geen fluorideproducten gebruiken in hun praktijk.
  • Tandartsen die natuurlijke kauwgom en tandheelkundige producten aanbevelen.
  • Tandartsen die zorgvuldig handelen, zodat de veiligheid of gezondheid van de patiënt niet in gevaar komt.
  • Beschikbaarheid van de best mogelijke oplossingen voor tandheelkundige problemen door op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, ontdekkingen en onderzoeken in de biologische tandheelkunde.

Van de vijf overgebleven kandidaten in mijn omgeving kwam ik uiteindelijk uit bij een uiterst bekwame biologische tandarts.

Mijn persoonlijke ervaring

Graag begin ik met een korte beschrijving van hoe de afgebroken tand met een lekkende kwikvulling werd verwijderd, om u een idee te geven van hoe dit proces in zijn werk gaat.

Ik ga niet graag naar de tandarts, maar was aangenaam verrast toen ik voor het eerst op consult ging bij mijn nieuwe biologische tandarts in zijn praktijk in een statig huis bij mij in de buurt. Dat bracht me meteen al veel rust. Alles zag er verzorgd uit; de wachtkamer was een appartement in plaats van een steriele ruimte. Alles rook naar etherische oliën.

De röntgenapparatuur was modern, maar stond in een ruimte die er niet uitzag als een typische tandartsenpraktijk. Een ogenblik later was de foto klaar.

Tijdens de behandeling maakte de tandarts gebruik van SMART (Safe Mercury Amalgam Removal Technique). In de behandelkamer was een krachtig luchtfilter geïnstalleerd om de ruimte schoon en stofvrij te houden. Zowel de tandarts als de assistent droegen operatiejassen, handschoenen en gezichts- en hoofdbeschermers. Ik werd afgedekt met een ondoordringbare doek over mijn hele lichaam, van de bovenkant van mijn hoofd tot de onderkant van mijn voeten, met een kleine ruimte rond mijn mond waar de tandarts kon werken. De tandarts plaatste een gebitsbeschermer en gebruikte een stofzuiger die speciaal voor het verwijderen van dit soort vullingen zijn bedoeld. Ook mijn tanden, tong en mijn mond werden afgedekt om te voorkomen dat kwik per ongeluk mijn lichaam kon binnendringen.

Mijn tandarts heeft tevens een speciale opleiding gehad voor het gebruiken van stamcellen om de botgroei te bevorderen. Daarom werd er wat van mijn bloed afgenomen. De stamcellen uit mijn bloed werden vervolgens gebruikt om de genezing te versnellen van het gat dat achterbleef nadat mijn tand was verwijderd. De wond werd gehecht en ik kreeg arnica en hypericum, twee homeopathische middelen die vaak worden gebruikt in de holistische tandheelkunde.

Aan het einde van de procedure kreeg ik gedetailleerde instructies over hoe ik mijn lichaam kon ondersteunen bij de genezing en ontgifting.

Niets dan tevreden

Dit was het meest aangename tandartsbezoek dat ik ooit heb gehad. De tandarts was vriendelijk en nam de tijd om biologische tandheelkundige procedures in het algemeen en mijn specifieke behandeling in het bijzonder uit te leggen. Hij schreef me een langetermijnbehandelplan voor het vervangen van mijn andere amalgaamvullingen voor. We hebben dit in delen opgesplitst, om mijn budget en tijd niet te zwaar te belasten.

Overweegt u zelf om uw amalgaamvullingen te laten vervangen, dan raad ik u ten zeerste aan om biologische tandheelkunde te overwegen.

Let op!
Deze pagina's zijn alleen ter informatie en mogen niet gebruikt worden als vervanging voor medisch advies.
Categorie

Snelkoppelingen
Disclaimer
We behandelen, diagnosticeren, genezen of proberen aandoeningen niet te voorkomen en geen enkel advies of bewering van klanten die een recensies hebben achtergelaten, suggereert op geen enkele wijze de effectiviteit van het gebruik van onze producten. De resultaten kunnen variëren. Geen enkele uitspraak op deze site is een vervanging voor medisch advies, preventie en behandeling.

Picomineral.be

ReMineralize yourself! Goed opneembare mineralen van dr. Carolyn Dean - RnA ReSet

Nieuws